افزایش وزن در دوران قاعدگی و پریودی 

کاملا طبیعی است که یک خانم در چرخه قائدگی خود دچار افزایش وزن شود، این یک مشکل برای تمام زنان در سراسر جهان است، همچنین گاهی اوقات علائم PMS نیز در طول تغییرات هورمونی دیده می شود که باعث افزایش وزن می گردد، در این دوره ممکن است مشکلاتی مثل بی خوابی، کمردرد، گرفتگی عضلات، نفخ و اضافه وزن یک بار در ماه و آن هم در دوران قاعدگی رخ بدهد، خوشبختانه این علائم معمولا موقتی هستند، مواردی هستند که در طول پریودی باعث اضافه وزن در فرد می شود. افزایش وزن قاعدگی

افزایش وزن قاعدگی

چه عواملی در اضافه وزن فرد در دوران پریود تاثیرگزار است؟

دلایل مختلفی برای اضافه وزن در دوران قاعدگی وجود دارد، این دلایل نگران کننده نیستند اما بسیاری از خانم ها در مورد اضافه شدن وزنشان احساس نگرانی و اضطراب می کنند، بعضی از دلایل شایع برای اضافه وزن در طول قاعدگی یا قبل از آن ممکن است که شامل مواردی باشد که در این بخش ورزش و تناسب اندام نمناک اشاره خواهیم داشت: 

1 - کاهش سطح منیزیم

دقیقا قبل از قاعدگی، سطح منیزیم ناگهان افت می کند، این اتفاق باعث کاهش انسولین می شود، بنابراین میل فرد به مصرف قند بالا می رود، این مسئله باعث می شود که به غذاهای قند دار و شیرین رو بیاوریم که باعث افزایش وزن در دوران پریود می شود.

2- نگهداری آب

جذب آب در بدن از منابع مختلفی صورت می گیرد و در زمان پریود در بافت بدن ذخیره می شود، که به این پدیده ورم نیز می گویند، این تاثیرات بر روی بدن به علت آزاد شدن هورمون ها در زمان پریود در بدن می باشد و در نهایت این اتفاق باعث نفخ نیز می شود، بعضی از خانم ها مواردی مثل تغییرات در شکم را تجربه می کنند که ممکن است به دلیل نگهداری آب در بدن باشد، دلیل اصلی این اتفاقات می تواند کاهش پروژسترون نیز اشد.

نفخ قاعدگی

چه چیزی موجب افزایش وزن در دوران قاعدگی می شود؟

آیا افزایش وزن در قاعدگی طبیعیست؟

3- میل به غذا

علاوه بر ورم، ممکن است میلیتان نیز به غذا افزایش کند و بیش از حد غذا بخورید که هردو موضوع باعث افزایش وزن در این دوران می شودد، ر دوران قاعدگی، متابولیسم بدن دچار نوسان می شود که آن هم در نتیجه افزایش مصرف غذا است، مغز به شما فرمان کمبود قند را می دهد، به همین دلیل فرد به زیاده روی در خوردن رو می آورد. 

4- یبوست

در این دوران دستگاه گوارش نیز برای خارج کردن پسماندها دچار مشکل می شود، پروژسترون باعث آرام شدن عضلات می شود که حرکات روده را کاهش می دهد و باعث یبوست و نفخ در فرد خواهد شد، برای کاهش یبوست سعی کنید که مقدار فیبر مصرفی را در نیمه دوم دوران پریودی افزایش دهید. 

5- PMS و اضطراب

بسیاری از خانم ها با هر بار پریود شدن در علائمی که دارند، کمی تغییر می بینند که این به دلیل موضوع PMS می باشد، این تغییرات می تواند در اوایل پریود و یا دو روز قبل از شروع این دوران به وجود بیاید، این علائم شامل میل به غذا، نفخ و افزایش وزن می باشد.

مطالعه ای بر روی 250 زن انجام شده است که نشان می دهد اشتها در طول دوران قاعدگی به طرز قابل توجهی افزایش می یابد که دلیل آن هم افزایش ورودی پروتئین همراه با میل شدید به غذاهای نمکی، شیرین یا شکلاتی می باشد، میل داشتن به چنین غذاهایی دقیقا قبل از شروع دوران قاعدگی اتفاق می افتد.

افسردگی و اضطراب هم می تواند بخشی از علائم PMS باشد، این علائم در نتیجه تغییرات سروتونین است، تغییر حالات روحی باعث افزایش میل فرد به غذا می شود، ممکن است بعضی از خانم ها دچار PMS یا PMDD شدید باشند که باعث افزایش میل آنها به غذاهای مضر می شود، اگر تغییرات شدیدی را احساس کردید، باید به پزشک مراجعه کنید، همچنین می توانید تمرین های ورزشی و مصرف مواد مغذی و سالم را افزایش دهید .

اضطراب و چاقی

بررسی دلایل افزایش وزن در قاعدگی 

افزایش وزن در پریودی به چه علت است؟

6- PCOS یا سندروم تنبلی تخمدان

اگر پریود شما نامنظم است یا اضافه وزن شدید دارید، شاید کمی نگران شده باشید. PCOS یا سندروم تنبلی تخمدان نوعی ناتعادلی در تولید هورمون هاست که می تواند باعث متابولیسمی نیز بشود، خانم های که سنگین وزن هستند، می توانند باکاهش وزن به بهبود این مشکل کمک کنند، چربی ها قادرند که استروژن تولید کنند که تعادل طبیعی هورمون را بهم می ریزد، افزایش وزن در دوران پریود برای بیشتر خانم ها دائمی نیست. 

7- ورزش نکردن

خانم ها در دوران پریود به دلیل کوفتگی و گرفتگی عضلات تمابل کمتری به ورزش کردن دارند، ورزش کردن احساس نفخ و سنگین وزنی را افزایش می دهد، بهتر است در این زمان بیشتر آب بخورید که با ورزش و عرق کردن، خوردن آب راحت تر است.

8- نمک زیاد

خانم هایی که در دوران قاعدگی تمایل به نمک بیش از حد دارند، باید منتظر اضافه وزن نیز باشند، اگر می توانید از غذا و خوراکی های کم نمک مثل آب نارگیل و دیگر میوه ها استفاده کنید، این کار به تعادل بدنی شما کمک می کند.

مصرف زیاد نمک

عوامل افزایش وزن در قاعدگی 

9- افزایش وزن قابل قبول در این دوران

اگر در مورد این که میزان اضافه وزن شما در این دوران طبیعی است یا نه شک دارید، باید تغییرات را بررسی کنید، این تغییر وزن می تواند از 1 تا 4 کیلو گرم طبیعی باشد، ممکن است این افزایش وزن تدریجی در این دوران به طور ناگهانی در یک روز اتفاق بیافتد.

چگونه با افزایش وزن در قاعدگی مبارزه کنیم؟

اضافه وزن در دوران پریود یا قبل از آن ممکن است کاملا طبیعی باشد ،اما بسیاری از خانم ها هستند که مایل به چنین تغییراتی نیستند. 

راه های زیر را برای جلوگیری از اضافه وزن به کار بگیرید:

در احترام به درخواست شما کاربران از بخش ورزش و تناسب اندام نمناک چند راه حل مطمئن و ساده برای مشکل افزایش وزن در دوران قاعدگی و پریود آورده ایم که پیشنهاد می کنیم با دقت مطالعه و دنبال کنید. 

1. مکمل های طبیعی و گیاهی

کلسیم می تواند به درمان علائم PMS کمک کند، بنابراین حتما در این دوران کلسیم کافی مصرف کنید. همچنین می توانید از پیشاب آورهای طبیعی نیز برای درمان اضافه وزن استفاده کنید، فراموش نکنید که منیزیم یک عنصر مهم است، بنابراین از آن به مقدار کافی مصرف کنید، داروهای دیگری نیز برای مصرف وجود دارند، با پزشک خود در مورد متعادل سازی هورمون ها صحبت کنید.

کاهش وزن قاعدگی

راه های مقابله با افزایش وزن در دوران قاعدگی 

افزایش وزن قاعدگی را چطور کنترل کنیم؟

2. ویتامین ها

B6 به کاهش استروژن در خون و افزایش پروژسترون کمک می کند، این ماده هورمون هایی که باعث افزایش وزن می شوند را متعادل می کند، برای بهترین نتیجه در کاهش PMS بین 100 تا 200 میلی گرم B6 در روز مصرف کنید.

3. تغییر سبک زندگی

بهترین راه این است که در طول ماه یک سبک زندگی سالم را دنبال کنید تا از PMS با شدت بالا جلوگیری شود.

از غذاهای سالم و کم کالری برای کاهش وزن استفاده کنید.

بیش از حد نمک نخورید، زیرا باعث افزایش تشنگی خواهد شد

از خوردن کافئین خودداری کنید، چون اضطراب و میل به غذا را بالا می برد.

الکل مصرف نکنید، زیرا باعث افزایش میل شدید به غذا و نگهداری آب در بدن می شود.

برای کاهش ماندن آب در بدن، آب گرم با چند قطره لیمو بخورید.

برای کاهش استرس و جلوگیری از اضافه وزن، به طور منظم تمرین کنید.

به مقدار کافی پروتئین، امگا3 و سبزیجات مصرف کنید.

برای خارج شدن سم و آب زیاد، بیشتر از مایعات مصرف کنید.

برای جلوگیری از نفخ از ماست چکیده استفاده کنید.

همچنین می توانید دارچین، زنجبیل، چای نعناع، رازیانه، آناناس و عسل برای کاهش نفخ مصرف کنید. لبنیات و دیگر محصولات حاوی لاکتوز مثل ماست می توانند باعث نفخ شوند و هضم آنها نیز سخت می باشد.

از مصرف غذاهایی مثل لوبیا، کلم و کلم بروکسل خودداری کنید.

اگر آب زیادی در بدنتان جمع شده و شما را آزار می دهد، به پزشک مراجعه کنید، که احتمالا پیشاب آورها را به شما پیشنهاد می دهند. 

 

منبع : نمناک